Bewegingsonderwijs

Tweespan schaatsen

Schaatslessen in Thialf

De kinderen van groep 5 t/m 8 hebben vier geweldige schaatslessen gevolgd in Thialf Heerenveen. In de eerste twee lessen kregen de kinderen les in de techniek van het schaatsen op drie verschillende niveaus. Het voelde in het begin nog wat onwennig maar na een poosje, met vallen en opstaan, zag het er top uit! Tijdens de derde les kwam het ijshockeyen aanbod. Wat een tempo en spektakel was dat. De laatste les hebben de kinderen een heuse Elfstedentocht geschaatst, er werd onder bruggen door geschaatst en zelfs gekluund, wat een kanjers!!

Tweespan voetbaltoernooi

Schoolvoetbaltoernooi VV Lemmer

De kinderen van groep 7/8 hebben meegedaan aan het schoolvoetbaltoernooi bij VV Lemmer. Het was een fantastische, sportieve middag. De kinderen hebben elkaar heel goed aangemoedigd, prachtig om te zien!

CollageMaker 20171002 171248834

Springend het nieuwe schooljaar in!

We zijn het nieuwe schooljaar springend ingegaan! Wat heerlijk om al die enthousiaste en blije kinderen weer te zien.

De eerste lessen stonden de Gouden Weken centraal op school. Tijdens de gymles hebben wij daar uitstekend aandacht aan kunnen besteden middels samenwerkingsspelen.

Ook zijn de gymregels weer duidelijk aan bod gekomen. Bijvoorbeeld: we gymmen met sportkleding en gymschoenen aan, tijdens de uitleg en wisselmomenten zijn we stil, we helpen elkaar als iemand iets moeilijk vindt. We willen zien dat iedereen goed meedoet: van proberen kan je leren, en het hoeft niet perfect, iedereen kan wel wat!

Komend schooljaar komt meester Anton stage lopen tijdens de gymlessen. Meester Anton zit in het 3e jaar van het CIOS. Hij zit op boksen en wie weet gaat hij dat ons ook nog leren!

Gymles Tweespan

Een knotsgekke gymles

Een knotsgekke gymles. De kinderen hebben de touwbrug getrotseerd en ze hebben zich kunnen uitleven tijdens knotsbal. Ook werden er prachtige rollen en tipsalto's geshowd.

Fierljeppen2

Fierljep clinic

Donderdag 18 mei mocht groep 6 een geweldige clinic volgen; fierljeppen in IJlst.

Wist u dat het woord fierljeppen uit het Engels komt? Letterlijk verspringen. Voor wie dacht dat het een echt Fries woord was, hebben wij u even uit de droom geholpen.

Natuurlijk mochten we zelf ook fierljeppen. Super leuk! Kinderen die elkaar aanmoedigen en er voor elkaar zijn wanneer het niet lukt. Toppers zijn het!

Korfbal

Korfbaltoernooi

Wat hebben we een mooie sportieve middag gehad tijdens het korfbaltoernooi. Er werd goed vrijgelopen, knap verdedigd en er werden een heleboel punten gemaakt. Groep 5 is zelfs kampioen geworden, gefeliciteerd!

Ook werd er aandacht geschonken aan het thema gezondheid middels leuke spelletjes. Al gauw werd duidelijk dat water toch wel het beste is om te drinken. Knap gedaan toppers en ouders bedankt voor het coachen!

Kleuters

Koningsspelen 2017

Dit jaar werden de Koningsspelen voor het eerst georganiseerd voor alle basisscholen in Lemmer. De dag werd swingend geopend middels de openingsdans en daarna gingen de kinderen ontbijten in de klas.

De kleuters hebben verschillende spelletjes gedaan op het plein, waarbij vaders, moeders, opa's en oma's ook actief waren! Een paar kinderen van groep 8 hebben een voetbal clinic gegeven en een dans.

Limbodansen

De groepen 3/4 en 5/6 hadden vijf activiteiten in de Hege Fonnen tijdens de Konigsspelen; freerunning, hockey, korfbal, limbodansen en de stormbaan. Zij deden dit in groepen met kinderen van alle vijf de basisscholen in Lemmer. Wat een plezier!

Koningsspelen groep 7 en 8

De kinderen van groep 7/8 hadden 's middags op drie locaties clinics.

Op het strand werden de kinderen uitgedaagd door middel van bootcamp, beachvolleybal en zwemmen.

Bij de tweede locatie werd bij pijl en boog schieten de nodige concentratie gevraagd. Daarnaast werden bij hockey en voetbal zeer gevarieerde oefeningen gedaan.

Behendigheid tijdens het skeeleren en speelse vormen bij voetbal en tennis stonden centraal op de laatste locatie.

Judo Tweespan

Judo op school

We zijn gestart met het JOG project, judo op school. De kinderen krijgen gedurende 3 weken les van echte judo leraren van Roelevink Sport. Wat vinden ze het leuk!

Judo komt uit Japan en is een sport waar respect en veiligheid heel erg belangrijk zijn. Daarom leren de kinderen niet hoe ze moeten vechten, maar hoe ze moet stoeien. Want stoeien is leuk!

Ook leren ze hoe je veilig kunt vallen, hoe je iemand kunt kantelen, een houdgreep kunt maken en zelfs een echte judoworp.

Dynamische schooldag Tweespan

Met een aantal collega’s van het onderwijsteam zijn we naar de studiedag 'De Dynamische Schooldag' geweest.

Traditioneel zitten kinderen op school veel stil. Inmiddels weten we, vanuit onderzoek en ervaring, dat kinderen te lang stil zitten. Te lang als we kijken naar gezondheidseffecten, maar ook te lang als er gekeken wordt naar concentratie en leerrendement.

Tijdens de studiedag hebben wij veel leuke ideeën gekregen om de schooldag dynamischer te maken en hoe wij dit op een verantwoorde wijze kunnen toepassen binnen het lesprogramma.

Tweespan ER3

Tijdens het spel 'Expeditie Robinson' kwamen de verschillende talenten van de kinderen goed naar voren. Waar de één gelijk van start wil gaan, bedenkt de ander liever eerst een strategie. Overleggen, keuzes maken, rollen verdelen, rust bewaken, leiding nemen, alles kwam aanbod!

Balanceren

Balanceren op verschillende onderdelen. Pas op dat je niet met je voeten in de sloot terecht komt!

Hindernisbaan

De hindernisbaan was tijdens 'Expeditie Robinson' een groot succes. De kinderen mochten de baan eerst een paar keer verkennen en ze konden moeilijke onderdelen oefenen. Daarna mocht elk groepje een tijd neerzetten. De kinderen hebben elkaar goed aangemoedigd. Prachtig om te zien!

Bewegingsonderwijs Tweespan

We zijn dit jaar heel zonnig van start gegaan. Wat hebben we het getroffen met het weer!

In de eerste weken stonden de ‘Gouden Weken’ centraal. In de lessen hebben we veel aandacht besteed aan samenwerkingsspelletjes. De groepen van de bovenbouw hebben bijvoorbeeld een grote valmat met elkaar opgetild tot boven hun hoofd en hiermee rond gelopen. Dit ging ontzettend goed en daarom mocht er ook een leerling bovenop zitten; dan moet je wel vertrouwen in je klasgenoten hebben!

Tijdens de warme dagen hebben de kinderen heerlijk genoten van de waterspelletjes.